Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane jajka w bułkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 4
kiełbasa szynkowa 100 g
jajko 4
mleko 4 łyżki
margaryny 2 łyżki
żółtego sera 20 g
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane jajka w bułkach

Ścinamy wierzchy z bułek i wydrążamy wnętrze, skrapiamy mlekiem i smarujemy margaryną. Do każdej bułeczki wkładamy pokrojoną w kosteczkę wędlinę, wbijamy jajko i oprószamy solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce i posypujemy nim każde jajko. Przygotowane tak bułki zapiekamy w piekarniku i podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak