Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i kaszą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
woda 2/3 szklanki
sól do smaku
mięso mielone 20 dkg
kasza 1 szklanka
jaja 1 sztuka
cebula 1 sztuka
tłuszcz
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i kaszą

Z mąki, wody i soli przygotować ciasto, rozwałkować, wyciąć szklanką okręgi. Kaszę ugotować na sypko. Rozgrzać tłuszcz, usmażyć na nim mieso i posiekaną cebulę. Dodać jajo, doprawić do smaku. Takim farszem nadziać pierogi, zlepić je, ugotowac we wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 16.08.2011 05:14
ooooooooooooo
jeta72 29.04.2011 22:01
To coś dla mnie;)
IKrakowianka 26.03.2011 00:12
Super pierogi!
Motorek 07.03.2011 09:18
pycha
pawel6 06.03.2011 09:17
przepis warty wypróbowania
Norgiusz 06.03.2011 07:37
dobre
agnieszka137 05.03.2011 17:33
świetne:)
aginaa 05.03.2011 10:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak