Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fondue

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółty ser 1/2 kg
czosnek 1 ząbek
wiśniówka 1/2 kieliszka
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
wino białe wytrawne 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Fondue

Garnek kamionkowy natrzeć czosnkiem. Wlać do niego wino i wsypać ser starty na grubych oczkach. Podgrzewać na wolnym ogniu aż ser sie stopi. Potem dodać wiśniówkę, pieprz i szczyptę gałki muszkatołowej. Wymieszac.
Bułeczkę pokroić na kawałki, nabijać na widelec i zanurzać w fondue. Spożywać natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 23.05.2012 22:19
fajny przepis, nie jadłam nigdy takiego dania ale może być smaczne :)
pipi765 21.01.2012 11:20
pyszne
IKrakowianka 05.03.2011 14:05
Super pomysł
pacpaw 05.03.2011 13:32
te nacieranie czosnkiem jest ciekawe
halinka1011 05.03.2011 09:50
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak