Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA MIĘSNA Z MORELAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
morele 1 puszka
białko 1 sztuka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
olej 3 łyżki
bulion warzywny 1 szkl.
brokuły 1 kg.
migdały 3 dag.
masło 4 dag.
białe wino 5 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
twarożek 20 (śmietankowy)
indyk 1 kg.
kaszka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA MIĘSNA Z MORELAMI

Pokroić cebulę i połowę moreli. Twarożek utrzeć z kaszką i białkiem. Dodać morele. Przyprawić farsz solą, pieprzem i kolendrą. Mięso ponacinać, tak aby powstał z niego długi, niezbyt gruby płat. Natrzeć solą i posmarować farszem. Zwinąć w rulonik i obwiązać nicią. Posolić po wierzchu.
W brytfance rozgrzać olej, obsmażyć na nim roladę. Dodać cebulę i podlewać bulionem.
Całość piec ok. 45 minut w temperaturze 175 stopni C.
Brokuły ugotować w osolonej wodzie.
Migdały pokrojone w słupki obsmażyć na suchej patelni. Do migdałów dodać stopione masło oraz resztę moreli. Całość lekko osolić. Mięso wyjąć z brytfanki. Wywar przecedzić, dodać do niego wino i cały razem zagotować.
Zagęścić mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w 2 łyżkach zimnej wody.
Mieszając całość gotuj ok. 5 minut, przyprawić solą, pieprzem i kolendrą.
Pieczeń polać sosem.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 06.09.2012 08:08
super
bursztynek 14.03.2011 23:58
ciekawy przepis, może warto się trochę napracować...
MAR3STA 05.03.2011 12:08
pracochłonna ale za to jaki efekt;)
marta1371 05.03.2011 10:27
trochę pracowite lecz efekt wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak