Sposób przygotowania

Ananas pokroić na kostkę, masło utrzeć wraz z cukrem na kremową masę, kolejno dodając po jednym jajku. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko. Całość dokładnie wymieszać. 2/3 ciasta połączyć z ananasem, a pozostałą część z kakaem, wiórkami i wodą całość wymieszać. Do przygotowanej blachy wlewać na przemian jasną i ciemną masę. Piec ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni. Wierzch można posypać cukrem pudrem lub polewą. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super-muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne ciasto i szybkie w wykonaniu;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    bardzo ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !