Sposób przygotowania

Gotujemy trzy szklanki wody ze szczyptą soli,do wrzątku wsypujemy kaszę,mieszamy by nie zrobiły się grudki,gotujemy 15 min i wykładamy do zimnego naczynia,gdy już wystygnie kroimy ją w kostkę.Grzyby gotujemy w małej ilości wody i drobno kroimy,cebulę siekamy,dajemy na patelnie aż się zeszkli.Marchewkę pietruszkę ścieramy na tarce o małych oczkach i podsmażamy razem z cebulą,dodajemy grzyby z wywarem,przecier pomidorowy i dusimy przez około 15 min,przyprawiamy solą pieprzem i ziołami i trzymamy na małym ogniu przez 5 min.Kaszę zalewamy powstałym sosem posypujemy startym serem i pieczemy piekarniku 15 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !