Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WŁOSKIE GNOCCHI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 30 dag.
jajko 2 sztuki
ziemniaki 1 kg.
sól
sos
masło 4 łyżki
pomidory 1/2 kg.
ser mozzarella 15 dag.
sól
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: WŁOSKIE GNOCCHI

Umyć dokładnie ziemniaki, ugotować w mundurkach. Obrać, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Z ziemniaków, jajka, szczypty soli, mąki wyrobić ciasto. Uformować wałeczki i pociąć na kluski. Ugotować kluski w osolonej wodzie, gotować zanim nie wypłynął na powierzchnię.
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić, poddusić na patelni z masłem, dodać mozzarellę, sól, pieprz. Gnocchi polać sosem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak