Sposób przygotowania

Do słoja wrzucamy posiekane zioła, najlepiej: piołun, drapacz lekarski, tysięcznik, dodajemy suszona skórkę pomarańczową, gałkę muszkatołową, cynamon, zalewamy wódką (70 %) zrobioną ze spirytusu, szczelnie zamykamy, odstawiamy na czas trzech miesięcy w ciemne i ciepłe miejsce. Po upływie tego czasu zioła odcedzamy od płynu. Z wody i cukru robimy syrop. Do ciepłego syropu dodajemy odcedzoną od ziół wódkę. Szczelnie zamkniętą, odstawiamy na tydzień czasu. Po tygodniu przefiltrowujemy, odstawiamy do ciemnego i chłodnego miejsca w zamkniętych butelkach. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !