Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

martadela z groszkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa martadela 4 plasterki
groszek zielony 1 puszka
masło 1/2 łyżeczki
mąka 1 łyżka
ketchup 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
olej 2 łyżki
sól
cukier
atka pietruszki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: martadela z groszkiem

Groszek odcedzamy z zalewy,w rondelku stapiamy masło,mieszamy z mąką i kilkoma łyżkami zalewy z groszku,dodajemy sól sok z cytryny i odrobinę cukru,mieszamy i chwilę gotujemy.Do powstałego sosu wkładamy groszek.Krążki kiełbasy nie obranej ze skóry zarumieniamy na rozgrzanym oleju,w czasie smażenia z kielbasy uformują się koszyczki które przekładamy na półmisek,wypełniamy koszyczki groszkiem posypujemy natką pietruszki i ozdabiamy ketchupem.Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 05.03.2011 12:50
ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak