Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone ziemniaczki z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ziemnaiczki małe dowolna ilość
marchewki 3 szt
por 1 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone ziemniaczki z warzywami

Malutkie ziemniaczki smażymy jak frytki (możemy też duże ziemniaki pokroić w dużą kostkę).
Marchewką kroimy w słupki, cebule i por siekamy w paski. Najpierw podsmażamy na patelni z niewielką ilością oleju samą marchewkę. Po około 5 minutach dodajemy cebulę, por i delikatnie solimy. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzatku. Gdy cebulka się zarumieni zalewamy całość bulionem. Dusimy pod przykryciem około 15 minut od czasu do czasu mieszając.
Usmażone na złoty kolor ziamniaczki wykładamy na talerz i solimy do smaku, kładziemy obok warzywa i gotowe.
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 09.03.2011 13:46
lubimy
Ania67 05.03.2011 22:12
Pysznosci
Dorota59 05.03.2011 15:44
fajne
Misiek1 05.03.2011 13:47
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak