Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne kotlety

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 9
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 dag
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne kotlety

1. Jajka (8 szt) gotujemy na twardo, w oddzielnym garnku smażymy pokrojoną na drobno cebulę aż do uzyskania złotego koloru, bułkę moczymy w wodzie do momentu zmięknięcia, po paru minutach bułki odciskamy z nadmiaru wody.

2. Jajka przeciskamy przez praskę do ziemniaków dodając kolejno cebulę wyciśniętą bułkę i jedno surowe jajko. Wszystko razem mieszamy, aż do uzyskania lekkiej jednolitej konsystencji (w razie gdy masa jest zbyt rzadka można dodać bułkę tartą), kolejno formujemy kotleciki panierując w bułce tartej, smażąc na rozgrzanym oleju około 10 minut, aż uzyskają złocisty kolor, a skórka będzie twarda.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

byMJ 05.10.2011 00:48
smaczne
ziutula
ziutula 04.06.2011 20:50
pyszne takie kotleciki.... czasem jak jestem koło baru mlecznego to zawsze zamawiam te kotlety i szpinak+buraczki....
anja3107 11.04.2011 09:53
jadłam są bardzo fajne
owca441 07.04.2011 20:51
takie inne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak