Sposób przygotowania

1. Jajka (8 szt) gotujemy na twardo, w oddzielnym garnku smażymy pokrojoną na drobno cebulę aż do uzyskania złotego koloru, bułkę moczymy w wodzie do momentu zmięknięcia, po paru minutach bułki odciskamy z nadmiaru wody.

2. Jajka przeciskamy przez praskę do ziemniaków dodając kolejno cebulę wyciśniętą bułkę i jedno surowe jajko. Wszystko razem mieszamy, aż do uzyskania lekkiej jednolitej konsystencji (w razie gdy masa jest zbyt rzadka można dodać bułkę tartą), kolejno formujemy kotleciki panierując w bułce tartej, smażąc na rozgrzanym oleju około 10 minut, aż uzyskają złocisty kolor, a skórka będzie twarda.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    takie inne kotleciki
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    jadłam są bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne takie kotleciki.... czasem jak jestem koło baru mlecznego to zawsze zamawiam te kotlety i szpinak+buraczki....
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !