Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiepszowina w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
ciasto francuskie 1 szt
masło 2 łyżki
czosnek 5 ząbków
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiepszowina w cieście

Mięso umyć osuszyć, nacieramy mięso czosnkiem i solą posypujemy majerankiem, pieprzem, odstawiamy na 2 godz, mięso obsmażamy z dwóch stron, ciasto francuskie rozwijamy kładziemy mięso i zawijamy brzegi zlepiamy, pieczemy 40 min w tem 200s.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 20.10.2012 22:24
Smaczna
Wafelek2601 12.02.2012 12:56
pyszna
Seba 04.01.2012 11:02
pycha
Seba 04.01.2012 11:02
pycha
Iwona51
Iwona51 20.10.2011 19:34
fajny przepis
Motorek 04.08.2011 08:42
smaczna
Monika193
Monika193 04.05.2011 10:21
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak