Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z KLOPSIKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg.
cebula 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
olej
sól i pieprz do smaku
orzechy piniowe 50 g.
ogórki kiszone 4 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
bulion warzywny
kuskus 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z KLOPSIKAMI

Wołowinę pokroić na drobne kawałki. Cebulę pokroić na ćwiartki. Suchą bułkę namoczyć w zimnej wodzie, po pewnym czasie odcisnąć. Mięso wraz z cebulą oraz bułka zemleć w maszynce do mięsa. Wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem, a następnie całość bardzo starannie wyrobić.
Z masy uformować pulpeciki i usmażyć na rumiano z obu stron.
Kaszę kus kus zalac bulionem (proporcja z opakowania), odstawić na 5 minut po czym dokładnie wymieszać widelcem. Natkę posiekać, 3 ogórki pokroić w kostkę, pozostały ogórek pociąć w cienkie plasterki. Kus kus wymieszać z natką, ogórkami pokrojonymi w kostkę i orzeszkami. Na wierchu ułożyć klopsiki wraz z ogórkiem pokrojonymi w paski.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak