Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń z grysiku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
miód 1 łyżka
skórka z cytryny
esencja waniliowa
migdały mielone 50 gram
jajko 1 szt.
kasza manna 55 gram

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z grysiku

Podgrzać mleko z przyprawami, dodać grysik, wymieszać i zagotować. Pozostawić do spęcznienia. Dodać migdały i pianę z białek, ostrożnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak