Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe z cebulką w sosie chili

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberek wieprzowych 1 kg
cebuli 60 dag
papryki słodkiej 1 łyżeczka
przyprawy do żeberek z miodem 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
oliwy z oliwek 70 ml
sól 1 łyżeczka
sos chili 120 z limonką

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe z cebulką w sosie chili

Cebulę pokroić w półplasterki. W naczyniu wymieszać oliwę z oliwek, sos chili z limonką i kolendrą, paprykę, pieprz, sól, przyprawę do żeberek oraz półplasterki cebuli.

Żeberka oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze porcje. Przełożyć do naczynia z marynatą. I odstawić na 24 godziny do lodówki.

Następnego dnia całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, Naczynie wsunąć w rękaw do pieczenia, szczelnie zamknąć i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180 stopni, na około godzinę. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 16.11.2011 09:47
mniam
kasienka23 03.11.2011 09:09
mnóstwo kalorii a ile radości:)
pacpaw 21.10.2011 20:44
muszę takie zrobić :o)
IlonaAlbertos 31.05.2011 23:00
Uwielbiam takie dania. Tłuściutkie i apetyczne.
Aniunia773 15.03.2011 16:00
pycha robie dosc podobnie
PaniMISIOWA 28.02.2011 08:02
kusząco wyglądają!
Misiek1 25.02.2011 06:52
super!
Adamorek 12.02.2011 23:53
ciekawe, sprawdzę to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak