Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 500 g
bulion warzywny 500 ml
masło do smaku
żółty ser ostry do smaku
mąka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na masełku i dodać do bulionu. Zupę zaprawić mąką. Dodać tymianek i gotować ok 20 min. Zmiksować zupę na jednolitą masę. Proponuję podawać z grzankami i posypać startym, ostrym żółtym serem. Ser żółty można opcjonalnie dodać na sam koniec gotowania, na 2 min, żeby się lekko rozpuścił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.02.2014 10:32
smaczna zupka
barbara11561 07.01.2014 10:33
pyszna zupka:)
gacopierz23 05.10.2013 19:15
zupka mojej babci
olkaaa 22.12.2012 11:58
uwielbiam zupę cebulową
Krystyna32 12.10.2012 09:26
pycha
Motorek 07.07.2012 09:28
mniam
Katarzyna59 17.06.2012 09:20
smaczna
klaklak 14.02.2012 22:41
dobre
Ewelina38 16.01.2012 14:48
robię bardzo podobną - jest bardzo smaczna
Patrycja33 14.05.2011 13:18
zawsze chciałam ją zrobić bo słyszałam że jest bardzo dobra
ronald88 09.05.2011 23:03
super pomysł raz w życiu jadłem zupę cebulową ajj pyszna była
jeta72 09.05.2011 13:28
pyszna zupka
anemon 16.04.2011 08:47
Smaczny pomysł na zupę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak