Sposób przygotowania

Ciasto: masło stopić, ostudzić. Jajka ubić z cukrem. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do ubitych z cukrem jajek. Dolać mleko, tłuszcz, przelać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą, formy. Piec ok. 45 min.

Masa: Żółtka ubić z cukrem, dodać serek mascarpone, wymieszać.

W wodzie zamoczyć na ok. 5 min. żelatynę.
W rondlu podgrzać wodę, dodać kawę tak aby się rozpuściła, dodać żelatynę, rozpuścić, odstawić i dodać likier.

Ubić śmietanę, dodać masę mascarpone, wymieszać.

Placki nasączać kawą z likierem i żelatyną, smarować kremem, przekładać kolejnym plackiem, nasączyć […] na wierzchu powinien być krem mascarpone. Dodatkowo górę udekorować wiórkami czekolady. Przed podaniem wstawić na godzinę do zamrażarki. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    justyna54

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !