Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MASA DO SERNIKÓW

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier niecała szklanka
żółtko jajek 4 sztuki
skórka z cytryny
sok z cytryny
twaróg 450 g.
śmietana 1/2 szkl.
mąka 40 g.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
rodzynki 70 g.
mąka
białko 4 sztuki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: MASA DO SERNIKÓW

Ubić żółtka z cukrem, dodać sok i drobno startą skórkę z cytryny. Twaróg rozmiksować na gładko i dodać żółtka. Dodać mąkę, obtoczone w mące rodzynki, gałkę muszkatołową, śmietanę, wymieszać. Ubić białka, dodać do masy serowej, delikatnie łyżką wymieszać. Masę serową na dowolnym spodzie lub bez piec w temp. 170 st. C. przez ok. 1 h. Po godzinie pieczenia, drzwi piekarnika lekko uchylić, masę zostawić w środku na kolejną godzinę. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 14.02.2013 14:40
super
andzia123 27.03.2012 17:59
fajne
MAR3STA 04.03.2011 18:45
smaczna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak