Sposób przygotowania

Udka z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i wytrybować. Pieczarki zetrzeć na jarzynówce. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Pieczarki wraz z cebulą poddusić na masełku, doprawić do smaku. Udka nafaszerować pieczarkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, skropić oliwą, ewentualnie podlać odrobiną wody. Mięso piec przez około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze 20-30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Super pomysł ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    wygladAJA przepysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyglądają i smakują wyśmienicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Taki obiad mogę jeść codziennie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !