Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karmelowa galaretka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

niesłodzone mleko skondens. 1 szkl.
galaretka 1 opakowanie
orzechy włoskie kilka

Przepis i sposób przygotowania na: karmelowa galaretka

Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i pozostawić do czasu wystygnięcia, aż zacznie tężeć. W tym czasie wlać do innego naczynia mleko skondensowane i zmiksować. Następnie krzepnącą galaretkę wlać, zmiksować. Rozlać do pucharków i wstawić do lodówki. Podając na każdej porcji położyć trochę posiekanych orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak