Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka nicejska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos sałatkowy śródziemnomorski
sałaty pekińskiej 1 główka
mrożonej fasolki szparagowej 200g
pomidor
ogórek
czarne oliwki
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka nicejska

Sos przygotować według przepisu na opakowaniu. Sałatę pokroić. Warzywa umyć i pokroić w kostkę. Fasolkę wrzucić na 5 minut do osolonego wrzątku. Po wyjęciu zahartować pod zimną wodą. Warzywa i sałatę połączyć z sosem i zostawić na 5 minut. Następnie delikatnie wymieszać z tuńczykiem, oliwkami i udekorować ćwiartkami jajek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.04.2011 19:59
Fajna ona jest, bo i bogata. pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak