Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z dwóch serów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół 250 ml
papryka szczypta
chili szczypta
bazyla szczypta
skrobia kukurydziana 1 łyżka
woda 100 ml
ser mimolette 4 plastry
ser topiony 100 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z dwóch serów

Do rondelka wlać 250 ml ugotowanego rosołu, włożyć kostkę sera topionego i 4 plastry rozdrobnionego o kolorze pomarańczowym sera mimolette frico. Trzepaczką do dań miksować ser cały czas podgrzewając go, gdy osiągnie jednolitą konsystencję dodać szczyptę chili, papryki i bazylii. Skrobię rozprowadzić w 100 ml zimnej wody, dodac do sosu, gdy zgęstnieje, doprowadzić do wrzenia i wyłączyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 04.03.2011 20:19
ciekawy ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak