Sposób przygotowania

Mięso gulaszowe kroimy w plasterki, podsmażamy na tłuszczu, na końcu dodajemy cebulę pokrojoną w półplasterki. Całość przekładamy do garnka, zostawiając tłuszcz na patelni. Zasmażamy mąkę na złoty kolor na tłuszczu z mięsa, zalewamy wodą i gotujemy do uzyskania gładkiej konsystencji, przelewamy do garnka z mięsem. Dokładamy listki laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękości. Następnie dodajemy kostkę rosołową, kawę, paprykę i pieprz, jeszcze chwilę gotujemy. Podajemy z kaszą, ziemniakami, lub makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ciekawy sposób z tą kawą, jeszcze się nie spotkałam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Kawa daje fajny posmak sosowi i nadaje ładnego koloru:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    No z kawą to jeszcze nie próbowałam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy przepis,przyda się w kryzysie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe czy czuć kawę
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Kawy jako kawy nie czuć, musisz spróbować:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !