Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety cielęce z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 400 gram
pieczarki 300 gram
cebula 1 szt
ziemniaki 400 gram
surówka 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety cielęce z pieczarkami

Pieczarki (30 dag) i cebulę (1 sztuka) szklimy na maśle, a na koniec lekko wszystko solimy. Kotlety z cielęciny (40 dag) rozbijamy i panierujemy w jajku i bułce tartej. Piec z obu stron na złoty kolor. Na upieczone kotlety wysypać odrobinę pieczarek i zwinąć je na wpół. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 04.05.2012 07:56
nigdy nie jadłem cielęciny
kanu83 23.03.2012 09:03
rewelka
anja3107 13.12.2011 11:03
mniam
Elżbieta17 05.09.2011 14:15
Smaczny obiadek:)
Dorota59 22.06.2011 17:49
palce lizać
piotereq 30.05.2011 08:54
pycha
AgaS10 10.05.2011 11:20
super...z cielęcinki:)
Ania67 25.03.2011 09:16
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak