Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone mięso z szynki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 500 gram
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
ziemniaki ugotowane 400 gram
kapusta 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone mięso z szynki

W niedużym rondelku rozgrzewamy odrobinę tłuszczu. Następnie dodajemy do niego drobno pokrojone mięso z szynki (ok. 0,5 kg) i dusimy je na małym ogniu aż będzie miękkie od czasu do czasu dodając odrobinę masła oraz przypraw (biały pieprz Prymat/ sól ziołowa Prymat/ majeranek Prymat). Gdy mięso będzie gotowe podajemy je z gotowaną kapustą i ziemniaczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.07.2012 09:59
lubię takie dania !!!
Emiliozo 02.06.2012 22:17
świetna pieczeń
KasiaK90 17.02.2012 12:09
pyszne
anja3107 10.11.2011 10:10
super
gacopierz23 06.10.2011 15:44
tradycja górą
rosik93 14.09.2011 10:10
super
Robert10 25.07.2011 12:42
smakowite
Kuchareczekjeden 15.05.2011 10:44
super
malaczarna23 29.03.2011 13:58
świetne
anja3107 29.03.2011 10:22
superowe
Ania67 18.03.2011 14:27
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak