Sposób przygotowania

Z mąki,masła,śmietany,proszku do pieczenia i szczypty soli zagniatamy ciasto kruche i odkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkowujemy ciasto.Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy małe koła, które następnie przenosimy do babeczkowych foremek.
Pieczemy je ok 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Na patelni z odrobina masła przesmażamy szpinak, następnie dodajemy ser ricotta.
Powstałą masę przyprawiamy solą, czosnkiem, pieprzem gałką.
Posypujemy podprażonymi orzechami.
Tak przygotowany farsz przekładamy do babeczek i wkładamy do piekarnika na 10 minut.Smacznego:)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Superowo
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !