Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABECZKI Z JAGODAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masa
budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 1 szkl.
cukier 4 łyżki
śmietana słodka 1/2 szkl.
kruche ciasto
jajko 1 sztuka
mąka 1,5 szkl.
masło 1/2 kostki
cukier 1/2 szkl.
jagody 30 dag.
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI Z JAGODAMI

Mąkę wsypać na stolnicę, dodać pokrojone na małe kawałki masło, dodać cukier i wbić jajko. Szybko zagnieść ciasto. Uformować wałek, zawinąć w aluminiową folię i na 30 min. włożyć do lodówki.
Foremki wysmarować tłuszczem, ciasto rozwałkować, ciastem wyłożyć foremki, ponakłuwać widelcem.
Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Piec babeczki ok. 20 min.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić.
Śmietanę ubić, wymieszać z budyniem. Wystudzone babeczki napełnić masą, na wierzch ułożyć umyte i odsączone z wody jagody. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 15.06.2011 17:49
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak