Sposób przygotowania

Mąkę wsypać na stolnicę, dodać pokrojone na małe kawałki masło, dodać cukier i wbić jajko. Szybko zagnieść ciasto. Uformować wałek, zawinąć w aluminiową folię i na 30 min. włożyć do lodówki.
Foremki wysmarować tłuszczem, ciasto rozwałkować, ciastem wyłożyć foremki, ponakłuwać widelcem.
Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Piec babeczki ok. 20 min.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić.
Śmietanę ubić, wymieszać z budyniem. Wystudzone babeczki napełnić masą, na wierzch ułożyć umyte i odsączone z wody jagody. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !