Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPTOWY SPÓD DO CIAST

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 40 g.
cukier 40 g.
jajko 1 sztuka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPTOWY SPÓD DO CIAST

Cukier ubić z jajkiem, dodawać po łyżce przesianej mąki, robić to jednak tak by przy ubijaniu z masy nie uciekały bańki powietrza. Tortownice natłuścić, wyścielić dno, przelać masę. Piec ok. 20 min. w temp. 170 st. C.
Taki spód jest super do serników na zimno.
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak