Sposób przygotowania

Do wódki (70 %) zrobionej ze spirytusu, dodać zmielony imbir i kardamon, wymieszać i odstawić to na 1 miesiąc czasu w ciepłe miejsce.

Z pół l. wody, cukru waniliowego i cukru zwykłego przygotować syrop.
Odstały spirytus przefiltrować, dodać gorącego syropu, przelać do butelek, zamknąć, odstawić na czas 3 miesięcy.

Nalewka jest super na dolegliwości żołądka i poprawia apetyt.

SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    takiej nalewki jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !