Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kociłek jarosza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
cukinie małe 2 szt
czosnek ząbki 6 szt
pomidory 6 szt
zielona papryka (świeża) 1 szt
oliwa 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
bakłażan
tymianek 1 (świeży)
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kociłek jarosza

Bakłażany myjemy i kroimy w półplasterki.Solimy i zostawiamy na 30minut,aby puściły gorzki sok.Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem.Cebulę kroimy w grubą kostkę,cukinie-w półplasterki.Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski.Pomidory sparzamy i obieramy.Cebulę szklimy na rozgrzanej oliwie,przekładamy do garnka.Następnie podsmażamy cukinię,paprykę i bakłażany.Warzywa dokładamy do cebuli.Dodajemy pomidory,przeciśnięty przez praskę czosnek,świeży tymianek.Dusimy razem 30minut na małym ogniu.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.Podajemy z pieczywem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak