Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone buraki z serem i bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe buraki 4 sztuki
ser pleśniowy blue 50 g
suszone figi 50 g
orzechy włoskie 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone buraki z serem i bakaliami

• buraki piec w całości w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni celcjusza przez 50 min, wystudzić,
• buraki obrać, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć,
• figi moczyć kilka minut w gorącej wodzie, pokroić w kostkę,
• orzechy rozgnieść, ser pokruszyć,
• figi, ser i orzechy wymieszać, napełnić masą buraki,
• zapiekać jeszcze 10 min w temperaturze 180 stopni celcjusza

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 14.05.2012 20:57
ciekawe
ZEWA 23.06.2011 12:33
ciekawy przepis
Kate131 12.03.2011 08:16
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak