Sposób przygotowania

Gdy mamy mało czasu na zrobienie rozgrzewającego obiadku, polecam pikantne flaki wołowe. Kupuję flaki w rosole (jeden baton ma 900 gram), wykładam je do garnka, dolewam wody, dodaję kostkę rosołową i gotuję. Marchewki gotuję osobno, a gdy są miękkie ścieram na tarce i dodaję do flaków. Doprawiam odrobiną papryki mielonej i majerankiem oraz 1/3 łyżeczki chilli. Na koniec dodaje słoiczek koncentratu pomidorowego, chwilę jeszcze gotuję. Podaję ze świeżą bułeczką, gdyż są na prawdę bardzo pikantne.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kocham flaczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    również. Przymierzam się do zrobienia od podstaw, czyli kupienia flaków surowych lub wstępnie obgotowanych
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Od podstaw robiłam ostatnio wieprzowe. Z całego żołądka świnki...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubie flaczki, ale z koncentratem pomid. i tak pikantnych jeszcze nie jadlem !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    A są naprawdę super, oczywiście jeżeli ktoś lubi flaki i pikantne potrawy:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !