Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne flaki wołowe na szybko.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flaków wołowych w rosole 1 baton
marchewwki 2
koncentrat pomidorowy 1
majeranek
papryki ostrej Prymat odrobinę
kostka rosołowa
woda
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne flaki wołowe na szybko.

Gdy mamy mało czasu na zrobienie rozgrzewającego obiadku, polecam pikantne flaki wołowe. Kupuję flaki w rosole (jeden baton ma 900 gram), wykładam je do garnka, dolewam wody, dodaję kostkę rosołową i gotuję. Marchewki gotuję osobno, a gdy są miękkie ścieram na tarce i dodaję do flaków. Doprawiam odrobiną papryki mielonej i majerankiem oraz 1/3 łyżeczki chilli. Na koniec dodaje słoiczek koncentratu pomidorowego, chwilę jeszcze gotuję. Podaję ze świeżą bułeczką, gdyż są na prawdę bardzo pikantne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 14.06.2012 08:05
super
Izabela/bella81 14.09.2011 08:49
A są naprawdę super, oczywiście jeżeli ktoś lubi flaki i pikantne potrawy:)
Wacław 13.09.2011 21:55
lubie flaczki, ale z koncentratem pomid. i tak pikantnych jeszcze nie jadlem !
Izabela/bella81 05.03.2011 23:03
Od podstaw robiłam ostatnio wieprzowe. Z całego żołądka świnki...
pacpaw 05.03.2011 13:28
również. Przymierzam się do zrobienia od podstaw, czyli kupienia flaków surowych lub wstępnie obgotowanych
romanrafal
romanrafal 05.03.2011 10:07
kocham flaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak