Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane cukinie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 3 szt
marchewki 3 szt
ser żółty 20 dag
mięso mielone 40 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
czosnek ząbki 3 szt
cebula 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
majeranek do smaku
olej 0.5 szkl
kapusta 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane cukinie

Marchewkę ścieramy na tarce,cebulę i czosnek siekamy całość mieszamy z mięsem.Doprawiamy dużą ilością soli,pieprzu i majeranku.Kapustę bardzo drobno siekamy,mieszamy z mięsem.Dodajemy koncentrat i jeszcze raz mieszamy.Cukinie przecinamy i usuwamy nasiona.Wypełniamy farszem,posypujemy startym serem i układamy na blasze posmarowanej olejem.Zapiekamy 30minut w temperaturze 80stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak