Sposób przygotowania

Z podanych składników wyrabiamy elastyczne ciasto i wkładamy do lodówki.
Składniki na krem:2 szklanki mleka,25 dkg margaryny,10 łyżek cukru,1/2 opakowania cukru waniliowego,2 łyżki mąki ziemniaczanej,2 łyżki mąki pszennej
Gdy ciasto mocno się schłodzi wyjmujemy z lodówki.Odcinamy 2/3 i wałkujemy na cienki placek.Szklanką wycinamy krążki,którymi wykładamy foremki do babeczek.W pozostałych krążkach wycinamy kieliszkiem dziurki.Z reszty ciasta formujemy wałek I tniemy na około 4 cm kawałki(trzonki grzybków).Końcówki ogonków maczamy w białku a potem w maku.Wszystkie elementy pieczemy około 15 minut w 220 stopniach.Z podanych składników przygotowujemy krem(margarynę ucieramy z ugotowanym budyniem).Teraz składamy grzybki,nakładamy krem do babeczek,dociskamy spod i mocujemy ogonek.Całość polewamy polewą.Pracy dużo ale efekt cieszy oko:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !