Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz z grejpfruta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rum 125 ml
grejpfrut czerwony 2 szt
cytryna 1 szt
cukier kryształ 1 szklanka
Goździki całe Prymat 2 szt
sok grejpfrutowy 500 (z czerwonych grejpfrutów)
wino czerwone 750 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz z grejpfruta

Cytrynę i grejpfruty wyszorować szczoteczką, skórkę sparzyć wrzątkiem.
Cytrynę pokroić w cienkie plasterki, grejpfruty pokroić na cząstki.
Wino zagrzać z cukrem i goździkami, dodać rum, podgrzewać, nie doprowadzając do wrzenia, aż cukier się rozpuści, wyjąć goździki.
Do wazy z sokiem grejpfrutowym nalać gorące wino z rumem, wymieszać, włożyć cząstki grejpfruta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 21.02.2011 21:47
fajny
mehia 04.06.2010 09:39
niezły :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak