Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sycąca zupa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe lub wołowe 50 dag
sos słodko-kwaśny 1 szt
konserowa kukurycza 1 szt
przecier pomidorowy 3 łyżki
bulion 1 mięsny
natka pietruszki 3 łyżki
fasola czerwona z puszki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sycąca zupa

Mięso opłukać, pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na patelni na gorącym tłuszczu. Podsmażone mięso przełożyć do garnka ,wlać bulion i gotować pod przykryciem 15 minut. Następnie dodać sos słodko-kwaśny Łowicz , przecier pomidorowy, odsączoną z zalewy kukurydzę z czerwoną i zieloną papryką oraz czerwoną fasolę. Gotować przez 5 minut. Podawać z posiekaną natką pietruszki.
UWAGA:Puszka konserwowej kukurydzy z czerwoną i zieloną papryką np. Bonduelle
1 litr bulionu mięsnego z kostki ( 1 kostka bulionu na litr gorącej wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 20.12.2013 19:11
pożywna zupka
maryśka 18.10.2011 09:27
dobra
Iwusia 27.03.2011 23:44
wygląda bosko i już czuję jej zapach i smak :)
iknkirke 26.03.2011 21:07
ciekawy przepis
aguus 14.03.2011 13:50
bardzo apetyczna:)
Danuta8 11.03.2011 09:38
naprawdę sycąca!
Robert10 04.03.2011 11:36
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak