Sposób przygotowania

Mleko podgrzewamy.Z drożdży,1/2 szklanki mleka i łyżki mąki robimy rozczyn gęstości śmietany.Jajka ubijamy z cukrem na parze.Gdy rozczyn zacznie rosnąć,wlewamy go do maki,dodajemy ubite jajka,trochę soli,resztę mleka i długo wyrabiamy ciasto,aż zacznie odstawać od ręki.Na sam koniec dodajemy spirytus i olej.Wyrabiamy jeszcze chwilkę i zostawiamy pod ściereczką do wyrośnięcia.Formujemy pączki z marmoladka w środku i smażymy w głębokim tłuszczu.Wierzch polewamy lukrem.Smacznego:)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    ładne te pączusie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    cudeńka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    do kawki w sam raz;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Aż ślinka cieknie,takie śliczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,poprosze o jeden
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    z wyglądu jak kupne, mi takie nie wychodzą:(
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne,bardzo lubię robić pączki,no i oczywiście zajadać również:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    mniam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !