Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół ze ślimaczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki 1 kg
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
seler 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 5 szt
czosnek ząbki 2 szt
mleko 250 ml
mąka tortowa 0.15 kg
jajko 2 szt
sól do smaku
olej do smażenia 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: rosół ze ślimaczkami

Mięso zalewamy 2l.wody,dodajemy obraną włoszczyznę,listki laurowe,ziele angielskie i czosnek.Wywar gotujemy 2-3godziny na bardzo małym ogniu.Do mąki dodajemy jajka,sól i mleko.Dokładnie mieszamy,aż uzyskamy gładką,płynną masę.Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron,aż się zrumienią.Gorące naleśniki zwijamy w ruloniki.Gdy wystygną(najlepsze są z poprzedniego dnia),kroimy w półcentymetrowe paseczki.Ślimaczki układamy na talerzu i zalewamy gorącym rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 10.03.2011 22:08
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak