Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z mielonki z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona 30 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula 2 sztuki
tłuszcz do smażenia
bulion 1,5 litra
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
mleko 120 ml
posiekana natka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z mielonki z cebulką

Pieczarki i cebulę drobno posiekać i podsmażyć. Zalać bulionem. Dodać mąkę wymieszaną z mlekiem, zagotować. Doprawić. Mielonkę pokroić w kostkę, dodać do sosu, wymieszać. Dodać posiekaną natkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 25.08.2011 08:59
mniam
IKrakowianka 04.04.2011 20:32
rewelacja
RenataZ-et 18.03.2011 23:10
Smaczne!
Gabriela7 05.03.2011 08:11
super
iwa643 05.03.2011 07:41
ciekawe
jolita 04.03.2011 15:37
mniam mniam
suzana 04.03.2011 10:37
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak