Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp wigilijny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp
majeranek
sól
cebula 2
jajko
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Karp wigilijny

Kawałki karpia posolić, popieprzyć i obsypać majerankiem. Kawałki przełożyć pokrojoną w krążki cebulą, odstawić na godzinę. Następnie obtoczyć kawałki w jajku i mące i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 27.12.2012 14:37
ja też nie robiłam z majerankiem
BernadettaP 08.02.2012 21:28
fajnie wygląda :)
magduś83 20.12.2011 22:57
ale tylko w Wigilię tak smakuje:)
ben-ka 05.03.2011 15:12
Karpia to ja jem nie tylko na Wigilię:)
Monika193
Monika193 05.03.2011 09:02
nigdy nie dawałam ani majeranku ani cebuli, następnym razem koniecznie wypróbuję Twój przepis
iwa643 05.03.2011 07:42
lubie
Izabela/bella81 04.03.2011 21:28
pyszności:)
pacpaw 04.03.2011 20:16
a propos mąki. Kupiłem dziś kukurydzianą :o)
Jolanta_P-S 04.03.2011 20:02
a ja karpia uwielbiam, mogłabym go jeść cały rok, ale ja nie daję majeranku, też przekładam cebulą, a potem panieruje w bułce tartej bez mąki,
suzana 04.03.2011 10:37
wygląda apetycznie ale karpia nie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak