Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z ruccolą i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rukola 10 dag
szynka 10 dag
mozzarella w kulce 1 szt
pomidorki koktajlowe 6 szt
bagietka 0.5 szt
oliwa 0.5 szkl
ocet balsamiczny 15 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 45 ml
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z ruccolą i szynką

Bagietkę pokroić w dużą kostkę,lekko skropić oliwą i posolić.Ułożyć na blasze i piec w temperaturze 180stopni przez ok.10minut.Mozzarellę pokroić w kostkę,szynkę zwinąć w ruloniki,pomidorki przekroić na połówki,a paprykę pokroić w paski.Z ruccoli usunąć ogonki,ułożyć w miseczce,pomiędzy listki powkładać pozostałe składniki sałatki i polać sosem.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Na koću posypać grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak