Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewająca zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sucha kiełbasa 100 g
boczek wędzony 100 g
cebula 600 g
wywar z warzyw 1 l
ziemniaki 2 szt
mąka przenna 2 łyżki
masło 25 g
sól do smaku
pieprz do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca zupa cebulowa

Ziemniaki i 400g cebuli obrać,pokroić w niedużą kostkę i zrumienić na 2/3masła,potem przełożyć do garnka,zalać wywarem i gotować tak długo,aż ziemniaki zmiękną.Całość zmiksować na krem.Doprawić pieprzem,solą i imbirem(im więcej dodamy imbiru tym silniej zupa będzie rozgrzewać).Wędzony boczek i kiełbasę pokroić w drobną kostkę i chwilę smażyć na pozostałej ilości masła.Następnie dodać pokrojoną w piórka resztę cebuli.Całość przełożyć do garnka z zupą i gotować przez około 10minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak