Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
koncentrat z buraków 500 ml
włoszczyzna
kość 0,5 kg
majeranek 1 łyżeczka
czosnek ząbki 2
Liść laurowy suszony Prymat 3

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Kość wieprzową umyć i gotować w wodzie. Po 30 min do wywaru wrzucić pokrojone warzywa i gotować. Po ugotowaniu warzywa przecedzić i do powstałego barszczu dodać liść laurowy, koncentrat buraczany, przyprawić do smaku pieprzem, majerankiem i czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 06.03.2013 18:37
bardzo aromatyczny
Grażyna13 25.01.2012 06:21
Uwielbiam :)
kasienka23 17.10.2011 11:42
uwielbiam
Monika193
Monika193 30.06.2011 22:44
ale pyszny, może jutro zrobię taki barszczyk
Wafelek2601 05.03.2011 14:12
smaczny
Motorek 05.03.2011 08:54
pycha
pacpaw 04.03.2011 20:16
wigilijny :o) Ostatnia porcja zaległych przepisów i już będę na bieżąco :o)
Jolanta_P-S 04.03.2011 20:00
Az czym ten barszcz podajesz? Czy to wigilijny do uszek? ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak