Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i mieszamy je do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy ją do ostudzenia, ale uważamy by się nie skrzepła.
W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę.
Masło ucieramy z cukrem pudrem.
Podczas ucierania masła dodajemy po jednym żółtku.
Kiedy już masa będzie puszysta dodajemy olejek waniliowy i serki homogenizowane. Dodajemy do masy serowej chłodną żelatynę i całość dokładnie mieszamy.
Dno tortownicy wykładamy herbatnikami lub biszkoptami ew. niskim blatem ciasta biszkoptowego lub piaskowego, pokrywamy je masą serową.
Wstawiamy do lodówki by masa stężała.
Na zimną masę serową wylewamy lekko krzepnącą galaretkę i odstawiamy na około 2, 5 - 3 godzin.

Do tego serniczka możemy dodać bakalii, będzie wtedy wspaniałym deserem na stole świątecznym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wygląda smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    ojejku.. wygląda rewelacja :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    rewelacja
  • 3
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    śwetny!
  • 4
    original
    Opublikowano

    pipi765

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    justyna7979

    smakowity
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    ja robie cały na zimno a tu z biszkoptem, cos innego dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !