Sposób przygotowania

Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki.Na patelni rozgrzać 2łyżki oliwy z masłem,wrzucić wątróbkę z cukrem i oregano,smażyć ok.5minut.Doprawić silą i pieprzem,zdjąć z patelni.Cebulę orać,pokroić w paski,podsmażyć na pozostałym tłuszczu.Jabłka umyć,przekroić na ósemki,usunąć gniazda,skropić sokiem cytrynowym,dodać do cebuli,posypać gałką i dusić na małym ogniu do miękkości.Połączyć z wątróbką,przykryć i razem dusić przez kilka minut.Podawać z puree ziemniaczanym oraz surówką z kapusty kiszonej.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !