Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki drobiowe 80 dag
oliwa 3 łyżki
masło 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0.5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
jabłko kwaśne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z jabłkami

Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki.Na patelni rozgrzać 2łyżki oliwy z masłem,wrzucić wątróbkę z cukrem i oregano,smażyć ok.5minut.Doprawić silą i pieprzem,zdjąć z patelni.Cebulę orać,pokroić w paski,podsmażyć na pozostałym tłuszczu.Jabłka umyć,przekroić na ósemki,usunąć gniazda,skropić sokiem cytrynowym,dodać do cebuli,posypać gałką i dusić na małym ogniu do miękkości.Połączyć z wątróbką,przykryć i razem dusić przez kilka minut.Podawać z puree ziemniaczanym oraz surówką z kapusty kiszonej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak