Sposób przygotowania

Grzyby susze u babci na starej kaflowej kuchni :)
Marchewkę (20 dag) , pietruszkę (20 dag) , seler (ok. 10 dag) i por (ok. 10 dag) kroimy. W osobnym garnku gotujemy wywar na korpusie drobiowym. Gdy woda zacznie się gotować dodajemy warzywa i gotujemy 20-25 minut. Zupę doprawiamy do smaku solą ziołową i czarnym pieprzem Prymat. Dodajemy również odrobinę przyprawy uniwersalnej Kucharek. Po 25 minutach dodajemy drobno pokrojone ziemniaki (30 dag) i suszone grzyby. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania przygotowujemy zasmażkę z mąki. Zupę posypujemy posiekaną pietruszką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    super:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszności!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    przepadam za taką zupką
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super przepis sprawdzomy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super zupka :)
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszna
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    rzadko gotuję zupy ale wygląda smacznie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dobra zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    super aromatyczna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajna, bardzo lubię zupy grzybowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !