Sposób przygotowania

Wymieszać razem: mąkę, kakao, skórkę z cytryny, przyprawy korzenne, posiekane orzechy, kandyzowaną skórkę z pomarańczy.
Okrągłą foremkę nasmarować tłuszczem i posypać np. bułką tartą.
Miód, masło i cukier rozpuścić na ogniu, doprowadzić do wrzenia i gotować z 3 min.
Masę miodową szybko przelać do mieszaniny mąki i przypraw i następnie równie szybko przelać do formy.

Piec w temp. ok. 150 st. C, przez czas ok. 40 min. Wierzch posypać cukrem pudrem.


SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !