Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PŁASKIE CIASTO

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 80 g.
orzechy laskowe 80 g.
starta skórka z cytryny
kandyzowana skórka pomarańczow 80 g.
kakao 2 łyżki
cynamon 1/2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżki
mąka 70 g.
cukier 70 g.
miód 6 łyżek
masło 25 g.
goździki mielone 1/4 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: PŁASKIE CIASTO

Wymieszać razem: mąkę, kakao, skórkę z cytryny, przyprawy korzenne, posiekane orzechy, kandyzowaną skórkę z pomarańczy.
Okrągłą foremkę nasmarować tłuszczem i posypać np. bułką tartą.
Miód, masło i cukier rozpuścić na ogniu, doprowadzić do wrzenia i gotować z 3 min.
Masę miodową szybko przelać do mieszaniny mąki i przypraw i następnie równie szybko przelać do formy.

Piec w temp. ok. 150 st. C, przez czas ok. 40 min. Wierzch posypać cukrem pudrem.


SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak