Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wieprzowych serc w jarzynach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca 1000 gram
marchewka 200 gram
pietruszka 200 gram
seler 100 gram
por (biała część) 100 gram
Majeranek suszony Prymat do smaku
chili Prymat do smaku
mąka pszenna 20 gram
masło 10 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wieprzowych serc w jarzynach

Serca wieprzowe moczymy w wodzie, drobno kroimy a następnie gotujemy do miękkości. W osobnym garnku przygotowujemy wywar warzywny (gotujemy marchewkę, seler, por i pietruszkę). Gdy warzywa będą miękkie dorzucamy do nich serca. Wszystko doprawiamy solą ziołową i pieprzem Prymat. Możemy również dodać chili, majeranek lub liść laurowy do smaku (Prymat). Całość zagęszczamy zasmażką z mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 03.07.2012 09:34
pyszny gulasz :)
Norgiusz 10.04.2012 07:39
świetny przepis
halina17 05.01.2012 19:41
smaczny
kate.500 26.11.2011 22:18
pycha
joanna77 05.06.2011 17:41
ja też lubię
Robert10 05.06.2011 10:17
bardzo taki lubię
Kuchareczekjeden 29.05.2011 08:07
super
AgaS10 28.05.2011 14:56
pyszny obiadek:)
ronald88 30.04.2011 21:49
super
Ania67 02.04.2011 17:56
ciekawy
anja3107 24.03.2011 10:43
Gulasz z serc jeszcze nie jadłam
kanu83 19.03.2011 10:31
Bardzo lubie
rosik93 17.03.2011 21:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak